Okul Müdürümüzden LGS'ye Katılacaklara Son Uyarılar

Okul Müdürümüzden LGS'ye Katılacaklara Son Uyarılar

Okul Müdürümüz Halil İbrahim TAŞCI, 04 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ SAAT  09:30’da LGS’ye girecek öğrencilere uyarılarda bulundu. Yaptığı açıklamada öğrenci ve velilerin bilmesi ve uyması gereken konulara değindi;

1-      Öncelikle sınava girmek ZORUNLU DEĞİLDİR. Lise tercihleri sınav puanı ve adrese dayalı olarak 2 şekilde yapılacaktır. Adrese dayalı tercih yaparken sınav puanlarına bakılmaksızın 6-7-8. Sınıf yıl sonu okul başarı puanlarının ortalamasına bakılır. Yani adrese dayalı tercih yaparken sınava girip girmemenizin hiçbir önemi yoktur.

2-      SINAV GİRİŞ BELGELERİiçin önceden okula gelmenize gerek yoktur. Sınava giren bütün öğrencilerin SINAV GİRİŞ BELGELERİ, sınava girecekleri salonda sıralarının üzerine konmuş olacaktır.

3-      Sınava gireceğiniz  SALON NO ve SIRA No’yu  www.meb.gov.tr  adresinde  Sınavlar sekmesinde merkezi Sınav Sınav Giriş Bilgisine ulaşabilirsiniz. 

4-      NÜFUS CÜZDANINIZI VEYA NÜFUS KİMLİK KARTINIZI MUTLAKA YANINIZDA GETİRİNİZ. Nüfus cüzdanlarında fotoğraf zorunlu değildir. Yeni Kimlik Kartı almak zorunda değilsiniz, T.C. Kimlik Numaralı eski Nüfus cüzdanı ile de sınava girebilirsiniz.

5-      Sınava gelen öğrencilerin CEP TELEFONU VE KOL SAATİ GETİRMELERİ YASAKTIR. Her salonda duvar saati bulunacaktır.

6-      Sizler Kalem, silgi, kalem açacağı ve yanınızda bandajı açılmış pet şişe ile su peçete ve doktor raporuyla kullanacağınız ilaçlarınız varsa getirebilirsiniz.

7-      Bildiğiniz gibi sınav iki oturum şeklinde olacaktır. Sınava gelen öğrenciler sabah saat 09:00’dan itibaren    öğrenci giriş kapısından okul binasına alınmaya başlanacaktır. İlk oturum saat 09:30-10:45, ikinci oturum ise 11:30-12:50 saatleri arasında olacaktır. 1. Oturum saat 9.30 da 4 dersten yapılacak olup, 75 dk süresi olacak ve 10:45 de bitecektir. Sınav başladıktan 15 dakika sonra bina girişleri kapatılacak gelen öğrenciler içeriye alınmayacaktır. Bu konuya dikkat ederek geç kalmamaya özen gösterelim. 1. Oturum ile 2. oturum arasında 45 dakika ara olacak. Öğrencilerimizin strese kapılmamamsı için Velilerimizin okul bahçesine girmemesi, bu yüzden okula gelmemenizi veya öğrencimizi okula getirdikten sonra sınav bitene kadar evde olmanızı rica ediyoruz.Okul bahçesine sadece öğrenciler alınacaktır. Ayrıca iki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede  velilerimizin öğrenciler  ile görüşememelerini istiyoruz. Bu 45 dakikalık arada öğrenciler okul bahçesi dışına çıkamayacaktır. 45 dakikalık arada görevli öğretmenler bahçede olacaktır. Öğrenciler bu 45 dakikanın ilk  30 dakikasında bahçede bulunacaklar son 15 dakikasında salonlarına geçeceklerdir. 2. Oturum Fen ve Matematik derslerinden olmak üzere 11:30’da başlayacak olup, 80 dakika sonra 12:50’de sona erecektir.  

8-      Sevgili öğrenciler bu sınavda 3 yanlış cevap 1 doğru cevabınızı iptal edecektir. Bundan dolayı soruları cevaplarken çözemediğiniz, yorumlayamadığınız soruları BOŞ bırakın. Zamanınız kalırsa tekrar bu sorulara döner çözmeye çalışırsınız.  

9-      Sınav bitiminde kitapçıklarınız verilmeyecektir. Kitapçıklarınızı 05 Haziran 2023 Pazartesigünü okuldan alabilirsiniz.

10-   Sınav sonuçları 26 HAZİRAN 2023 tarihinde açıklanacaktır. Sınav puanına göre ve adrese göre Liselere giriş tercih işlemleri bu tarihten sonra başlayacaktır. Tercih yapacağınız tarihler açıklandığında duyuru yapılacaktır.

 

Sevgili öğrenciler 04 Haziran 2023 PAZAR günü gireceğiniz LGS’de hepinize başarılar diliyorum.

 

02.06.2023 182